zondag 22 februari 2015

Pittige bloemkool uit de oven

Ovenschotel voor 2 - 3 personen.

Benodigdheden:
1 kleine bloemkool
300 gram aardappelen
I flinke rode ui
1 dl bouillon
mespunt komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder en korianderpoeder
1 mespunt nootmuskaat 
paneermeel
klontjes boter
iets melk
olijfolie
vegetarisch gehakt
peper

Voorbereiding:
Aardappelen schillen.
Bloemkool in roosjes snijden.
Ui snipperen
Bouillon maken van een 1/4 blokje.

Bereiding:
Aardappelen koken.
Ui met komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder en korianderpoeder fruiten in een beetje olijfolie.
De bloemkool toevoegen met de bouillon.
Goed doorroeren en ongeveer 10 - 15 minuten laten koken. 

Zijn de aardappelen gaar dan de puree maken en op smaak brengen met een scheutje olijfolie, melk en nootmuskaat.
Ondertussen de gehakt rul bakken met iets peper.
Oven 10 minuten voorverwarmen op 180c.
Ovenschaal invetten met olijfolie.

Is de bloemkool gaar dan het overtollige vocht afgieten en  daarna in de ovenschaal scheppen.
Gehakt er over verdelen.
Puree er op scheppen en bestrooien met paneermeel.
Een paar klontjes boter erover verdelen en 30 - 40 minuten in de oven mooi bruin laten worden.

Eet smakelijk!

                        Anne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten