Ovenschotel voor 2 - 3 personen.
1 kleine bloemkool
300 gram aardappelen
I flinke rode
ui
1 dl
bouillon
mespunt
komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder en korianderpoeder
1 mespunt nootmuskaat
paneermeel
klontjes
boter
iets
melk
olijfolie
vegetarisch
gehakt
peper
peper
Voorbereiding:
Aardappelen
schillen.
Bloemkool
in roosjes snijden.
Ui
snipperen
Bouillon
maken van een 1/4 blokje.
Ui met
komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder en korianderpoeder fruiten in een beetje
olijfolie.
De
bloemkool toevoegen met de bouillon.
Goed
doorroeren en ongeveer 10 - 15 minuten laten koken.
Zijn de aardappelen gaar dan de puree maken en op smaak brengen met een scheutje olijfolie, melk en nootmuskaat.
Ondertussen de gehakt rul bakken met iets peper.
Oven 10
minuten voorverwarmen op 180c.
Ovenschaal
invetten met olijfolie.
Gehakt
er over verdelen.
Puree er
op scheppen en bestrooien met paneermeel.
Een paar
klontjes boter erover verdelen en 30 - 40 minuten in de oven mooi bruin laten worden.
Eet
smakelijk!
Anne
Geen opmerkingen:
Een reactie posten